lauantai 19. toukokuuta 2012

Toukokuun tohinat

Toukokuu on aina koulussa kauheaa säätöä. Huomaa hyvin, ettei juuri ole ollut aikaa kirjoitella tänne, kun illat menee joko tukiopetuksia tai koekertauksia suunnitellessa, kokeita tehdessä tai niitä tarkistaessa. Niin, ja olisihan jonkinlainen oma elämäkin ihan mukavaa vaihtelua näihin jatkuvasti mielessä pyöriviin työasioihin. Vaan eipä tätä kauan kestä enää. Ensi viikon jälkeen numerot pitäisi olla Wilmassa ja sen jälkeen sitten keskitytään liikuntapäivään, perinteisiin opet vastaan ysit -peleihin, kevätjuhliin ja siihen, miten sitä aikaa tappaisi tunneilla.

Me sovittiin tuossa joku aika sitten ensi vuoden opetusryhmätkin. Minulle tulee aikamoinen määrä ylitunteja, opetusvelvollisuuden lisäksi 7 ja luokanvalvojuus. Enpä minä juuri vastaan väittänyt tunneista. Loppujen lopuksi yksi rinnakkaisryhmä lisää ei tuo kuitenkaan niin paljon lisätyötä, koska suunnitteluun ja valmisteluun ei mene sen enempää aikaa. Lukujärjestyksessä se tietysti näkyy ja tarkastettavien kokeiden määrässä, mutta muuten ei minua haittaa. Itse asiassa minulla on aikaisemminkin ollut 6 + lv ylitunnit eikä se sen raskaammalta tuntunut kuin se nipinnapin opetusvelvollisuuden verran opetustakaan.

Edelleenkään en ole niin väsyksissä, ettenkö jaksaisi suunnitella mielessäni ensi lukuvuotta :) Olen mm. ideoinut mielessäni miten ysien kirjaa ehtisi mielekkäämmin käydä läpi ja suunnitellut aikamuotojen kertaamista kokoavasti. Sen työkansion kanssa en varmaan ihan vielä ensi vuonna aloita, mutta koska ysien TET-jaksot kuitenkin osuvat syksylle, niin jotta jakson ajan tunnit eivät menisi "hukkaan" tehdään joku työelämän kielitaitoon ja sanastoon liittyvä pieni työ. Joka tapauksessa, virtaa siis vielä riittää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti