torstai 15. maaliskuuta 2012

Torstai jo taas!

Meneepä aika nopeaan! Viikot tuntuvat vierivän vähän sillä periaatteella, että maanantai ja tiistai menee nopeasti, koska on viikon alku ja silloin pitää vähän tsempata. Sitten keskiviikkona miettii, että jo ollaan puolivälissä, että kohta on taas viikonloppu ja näin torstai-iltana sitä jo käytännössä on melkein vapaalla :)

Meillä on nyt lauantaina veso-koulutus. Kaupunki järjestää joka vuosi muutaman veson, joista yhteen olisi tarkoitus kaikkien opettajien osallistua. Koulut sitten itse yleensä järjestävät ne kaksi muuta vesoa - syksyllä suunnittelupäivä ja keväällä joku vastaava. Minua ei nämä vesot haittaa, varsinkin kun kaupunki usein on saanut ainakin joihinkin vesoihin ihan mielenkiintoisia kouluttajia. En oikein jaksa ymmärtää niitä, jotka aina viitsivät purnata vesoista ja ottavat mielenosoituksellisesti jonkun romaanin luettavakseen koulutuksiin. Onhan se tylsää aina, kun on pakko jotain tehdä, mutta ei tämä minusta nyt niin ylivoimainen velvollisuus opettajille ole! Ja omasta asenteestahan se on kiinni hytötyykö vesosta mitään...

Tiedän vaan jo valmiiksi, että lauantaina iskee pieni ikävä opiskeluihin takaisin. Minä tykkään istua luentosalissa ja kuunnella luentoja. Muistan hyvin edelleen kontrastin kun viimeisenä opiskelukeväänä istuin graduseminaarissa keskustelemassa mm. kriittisestä diskurssianalyysistä ja seuraavana syksynä jankkasin neljäsluokkalaisille, ettei jäätelö-sanassa englanniksi ole g-kirjainta! :D

2 kommenttia:

  1. Älyttömän mielenkiintoinen blogi sinulla! Täällä yksi kuopiolainen, lukion kakkosvuotta käyvä tyttö lukee tekstejäsi innolla :) Itse olen seiskaluokalta lähtien haaveillut joko äikän tai psykan opettajan työstä, ja kirjoituksesi sen kuin lisää mielenkiintoa ammattia kohtaan! Jatka siis samaan malliin :)

    VastaaPoista
  2. Olen niin vähän aikaa kirjoitellut, että tälläisistä kommenteista tulee todella hyvä mieli! Tosi kiva siis kuulla, että jutut kiinnostaa muitakin kuin jo ammatissa olevia opettajia. Tsemppiä lukioon, muistelen että kakkosvuosi oli tavallaan se kaikkein rankin!

    VastaaPoista