perjantai 17. toukokuuta 2013

Toukoterveiset

Huhtikuu on vaihtunut toukokuuksi aika salakavalasti. Nuorempi tyttäristämme päätti aloittaa korvatulehduskierteen nyt jo ennen puolen vuoden ikää ja samaan syssyyn vanhempi tytär on päättänyt, että päiväunet eivät ole hänen juttunsa. Ei siinä muuten mitään, mutta äidin oma aika on kutistunut samalla aika olemattomiin. (Ja jos molemmat tytöt nukkuvat eikä äiti ole ihan kuolemanväsyksissä, niin toki joku puhelinmyyjä aina onnistuu katkaisemaan oman oleilun :) Samalla myös ajatukset ovat pysyneet poissa töistä ja työasioista.

Sen verran olen kuitenkin työjuttuja mielessä käyttänyt, että kun satuin löytämään käytettynä Kari Moilasen Yli esteiden -teoksen, piti se hankkia itselle. Samalla innostuin ja tilasin uutena Kielinavigaattorin. Tarkoituksena olisi ehtiä ne lukea ajatuksen kanssa tässä kesän tai syksyn aikana ja poimia sieltä käyttöön toimintatapoja ja vinkkejä. Luin Yli esteiden -kirjan opiskeluaikana ja lainasin sen pari vuotta sitten uudelleen kirjastosta, mutta tahdoin sen itselleni, sillä sekin on vähän sellainen kirja, johon palaa mielellään uudestaan, kun kohtaa uudenlaisia haasteita. Katsotaan vaan miten mahtaa käydä sen lukemisen kanssa... Aika kun tuntuu tosiaan olevan hieman kortilla.

No, nyt kun kirjoittaminen sopivasti katkesi ensin lehtimyyjän soittoon, sitten nuoremman itkuun vaunuissa, minkä jälkeen olikin aika herätellä vanhempi tyttö niiltä päiväunilta, joille rauhoittumisessa meni enemmän aikaa, kuin siinä nukkumisessa, niin ehkäpä toivottelen mukavia viimeisiä viikkoja koulussa tai töissä sekä tietenkin ihanaa viikonloppua (toivotaan että aurinkokin jaksaisi paistella). :)



1 kommentti:

  1. Moilasen kirjoissa onkin hyviä ideoita. Itse käytän joitakin "henkilöitä" kuvaamaan rakenneasioita Moilasen tapaan ja aina oppilaat hymähtelevät (ja varmaan ajattelevat open olevan ihan höperö...), kun kerron, kuinka esim. kysymyksessä yleispreesensin myönteisen muodon s-kirjain ihastuu do-sanaan... Hauskoja vinkkejä ovat ja jospa edes joku saisi oivan muistisäännön.

    VastaaPoista